Liftenland.nl

weten en doen

Overige trainingen

Liftenland biedt diverse trainingen op het gebied van veilig werken met liften en gevelonderhoudsinstallaties.

Training ‘Veilig werken in liftmachinekamers’

Training ‘Veilig werken in liftschacht en schachtput’

Training 'Keurmeester ladders, trappen en rolsteigers'

Training 'Liftangst hoe kom je er af?' door onze partner TranQ

Cursus 'BHV' en 'VCA' door onze partner Jossafety


Training ‘Veilig werken in liftmachinekamers’
Moeten uw technische dienst medewerkers af en toe werkzaamheden in een liftmachinekamer uitvoeren? Bijvoorbeeld verlichting of ventilatie in de machineruimte repareren. Liftmachinekamers zijn vaak krap waardoor je geneigd bent tegen een machine te leunen. Als de machine onverwacht gaat draaien, kun je met kleding of handen knel komen te zitten. Daarnaast is er elektrocutiegevaar omdat in machinekamers met hoge spanning gewerkt wordt. Allemaal redenen om uw medewerkers goed voorbereid de machinekamer in te sturen.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde. Wat zijn de gevaren in een liftmachinekamer? Hoe kunnen we de risico’s van het werken in een liftmachinekamer minimaliseren? Hoe voorkomen we dat in een machinekamer voorzieningen worden aangebracht die niet veilig zijn en worden afgekeurd tijdens een liftkeuring?

Trainingsduur: 2 uur
 
 

Training ‘Veilig werken in liftschacht en schachtput’
Ook liftschachten hebben onderhoud nodig, ze moeten schoongemaakt of geschilderd worden. Deze training is bedoeld voor diegenen die beroepsmatig werkzaamheden in liftschachten uitvoeren, zoals schoonmakers of schilders. Dat het werken in een liftschacht gevaarlijk is, hoeft geen betoog. Het volgen van een goede training is dan ook geen overbodige luxe.

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde. Wat zijn de gevaren in een liftschacht? Hoe verkleinen we de risico’s voor onszelf en voor liftgebruikers? Wat mag wel en wat mag niet? Welke veiligheidsvoorzieningen zijn aanwezig en welke voorzorgsmaatregelen moeten we nemen?

Na de training kunnen uw medewerkers de liftinstallatie veilig buiten dienst stellen, en kunnen ze veilig werken vanaf het cabinedak en in de schachtput. Er kunnen maximaal twee lifttypen behandeld worden.

Trainingsduur: 6 uur


Training ‘Keurmeester ladders, trappen en rolsteigers’ 
Ladders, trappen en rolsteigers zijn arbeidsmiddelen. Deze arbeidsmiddelen moeten periodiek worden gekeurd.

De keuring van draagbaar klimmaterieel en rolsteigers kunt u natuurlijk uitbesteden aan een hierin gespecialiseerd bedrijf maar ook uw eigen personeel mag, mits ter zake kundig, deze keuringen uitvoeren.
De training keuren draagbaar klimmaterieel geeft uw medewerkers de kennis om zelfstandig deze keuringen uit te voeren en de resultaten van de keuringen nauwkeurig vast te leggen.

Na de training zijn uw medewerkers aantoonbaar competent om de norm
NEN 2484 bij de periodieke keuring van ladders en trappen toe te passen. De norm NEN-EN 1004 kunnen zij toepassen bij de keuring van rolsteigers.

De training kan ook worden beperkt tot alleen ladders en trappen, en duurt dan korter.

Trainingsduur: 3.5 uur

Trainingsduur alleen ladders en trappen: 2.5 uur 


Training ‘Liftangst hoe kom je er af?'


Liftfobie of liftangst, mensen die nooit de lift gebruiken omdat ze angst hebben dat er 'iets' kan gebeuren. De gedachte vast te zitten in een kleine ruimte zoals een liftcabine en daarover geen controle te hebben doet ze het zweet uitbreken.
In samenwerking met Debby Romberg psycholoog bij TranQ bieden we een training om van deze angst af te komen.Cursussen BHV en VCA en ATEX

Deze trainingen worden uitgevoerd door onze partner JOSSAFETY

BHV Deze cursus is bestemd voor medewerkers die een rol uitoefenen tijdens calamiteiten op en rondom de werkvloer. Hierbij is voldoende aandacht en ruimte om te oefenen waardoor men daadwerkelijk weet wat te doen in een noodsituatie. Deze cursus is tevens geschikt als een herhalingscursus.

jossafety

 

BASIS VEILIGHEID VCA, VCA VOL en ATEX Awerness INCLUSIEF EXAMEN

Beschrijving: Als u aan de slag gaat voor een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt. Uw werkgever en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Met een B-VCA, VCA VOL of ATEX Awerness diploma op zak weet wat u wat er van u verwacht wordt. 


Heeft u een vraag over één van deze trainingen?
Bel Harro Wallenburg op 06-46905390


 


 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Opbellen
E-mail